Voor wie:

De leiderschapsreis is zeer geschikt voor teams vanaf 6 personen. Voor jonge professionals, voor een groep professionals met verschillende achtergronden, voor teams kriskras door de organisatie, voor oude teams, voor nieuwe teams, voor innovatieteams, voor bedrijven die wat te vieren hebben of voor bedrijven die in een veranderingsproces zitten. Voor mensen die leiding geven en voor hen die soms in de rol van leider verantwoordelijk zijn.

Bedrijven die u voor gingen:

Leiderschapsreis van 8 dagen naar Guatemala met een team jonge professionals van een ICT bedrijf. De deelnemers bouwden samen met de familie en 3 bouwvakkers twee nieuwe woningen, waarvoor zij ook de fondsen doneerden. Overdag was er tijd voor persoonlijke coaching en 's avonds voor teamcoaching. Tevens kreeg het team een kijkje in de keuken van de sociale partners van Commundo. De oplevering werd natuurlijk feestelijk gevierd.

Een deelnemer: “De Leiderschapsreis heeft voor mij écht zichtbaar gemaakt waar het in het leven om gaat en heeft tot de keuze geleid om er ook naar te gaan handelen”.

Een andere deelnemer:“Ik heb ervaren dat wanneer ik de ander ruimte geef te ontdekken, ik zelf nu en op langere termijn ruimte ervaar”


Een groep van 104 medewerkers van &samhoud (het hele bedrijf) bracht een 5-daags bezoek aan Soweto onder het motto Back To The Roots. Vol overgave werd er gewerkt aan de aankleding en verbetering van een community centre, deden ze met 1100 leerlingen droomworkshops en organiseerden ze een tweedaags voetbaltoernooi voor kinderen. De keuze om de reis met Commundo te maken is &Samhoud goed bevallen. “We zijn op zoek gegaan naar organisaties die op korte termijn projecten zouden kunnen vinden waar wij werkelijk een bijdrage zouden kunnen leveren. Een oriënterend gesprek heeft ons erg enthousiast gemaakt” zegt Christine. “De inzet om er samen iets moois van te maken was zowel in aanloop naar als tijdens de reis volop aanwezig. Niels en Yolande hebben allebei een enorme drive om 'goed te doen’ en mensen in minder bedeelde situaties te helpen. Dat enthousiasme werkt aanstekelijk.”


Een groep politiemensen koos voor een leiderschapsreis van 9 dagen naar Sri Lanka in het kader van hun jaartraining. De eerste 2 dagen waren bikkelen, wennen aan anders zoals het eenvoudige leven in een gastgezin. Er was heel veel input om te leren en dat begon de eerste dag al meteen op het strand toen een vissersvrouw om financiële hulp vroeg. Hoe ga je daarmee om, wat voel je, wat vinden de anderen, wat zegt je gedrag over jezelf etc. 

"In mijn dagboek heb ik opgeschreven: “Waar ben ik, wat is dit, wat gebeurt er?” Toen heb ik, ik denk onbewust, pas écht de keuze gemaakt om vaste patronen los te laten, risico’s te gaan nemen en afstand te doen van procesbeheersing. Ik vermoed dat deze keuze voortkwam uit een soort van onbewuste voorspellende gedachte dat mijn mentale programmering (behoefte aan luxe, goede sanitaire voorzieningen, goed eten, zekerheden, gestructureerdheid en drang naar perfectionisme) hier toch niet langer opgeld zou doen. Ik meen te mogen concluderen dat Sri Lanka me veranderd én verbeterd heeft. Er lijkt iets onomkeerbaars met me te zijn gebeurd, iets blijvends".

Leiderschapsreis van Commundo, zinvol aan het werk met je hele team